Hoe bevestig je een camerariem op de juiste manier?

Werk naar de camera toe en steek het losse uiteinde van de riem door de metalen lus van de camera. Steek vervolgens het losse uiteinde van de riem door de kleine sluiting die aan de riem is bevestigd.

Hoe bevestig je een camerariem op de juiste manier?

Werk naar de camera toe en steek het losse uiteinde van de riem door de metalen lus van de camera. Steek vervolgens het losse uiteinde van de riem door de kleine sluiting die aan de riem is bevestigd. Nu je camera klaar is, is het tijd om je riem klaar te maken voordat je deze aan je Canon-, Nikon- of Sony-camera bevestigt. De camerariemen voor schouder en nek zijn aan elk uiteinde voorzien van een nylon riem.

Aan elke nylon riem zijn een gesp en een lus van plastic of rubber bevestigd die eruitziet als een korte mouw. Trek het losse uiteinde van de riem door de mouw en maak de gesp los. De plastic gesp en hoes blijven nog steeds aan de camerariem bevestigd. Bevestig de riem stevig aan de oogjes van de camera.

Als je ooit hebt geprobeerd de standaard camerariem te verwijderen die bij je Canon-, Nikon-, Sony-, Fujifilm- of Panasonic-camera wordt geleverd, is dat een nachtmerrie. Ja, je kunt je lenzen veel sneller en onderweg verwisselen als je je camera met een riem gebruikt. Nokken zijn er in verschillende vormen, waarbij grotere camera's aan elke kant van de camera een stevig metalen 'nietje' hebben. Als u een bestaande riem vervangt, verwijder deze dan en zorg ervoor dat de cameratogen schoon zijn en geschikt zijn voor de nieuwe riemen.

Verwijder eventuele lenzen die al op de camera zijn bevestigd en plaats de camerabehuizing erop om de sensor te beschermen. Als je voor een camerariem gaat, zul je je bovendien realiseren dat je hiermee je camera stabieler kunt vasthouden. De meeste camerariemen hebben een boven- en een onderkant, waarbij de bovenkant meestal voorzien is van merklogo's en de onderkant zorgt voor meer vulling voor comfort. Als blijkt dat de riem wegglijdt, plaats de camera dan voorzichtig weer naar beneden en herhaal de bovenstaande stappen.

De reden waarom je misschien je riem wilt verwijderen, is om je camera op een statief, in een onderwaterbehuizing of op een cardanische ophanging te bevestigen. Je moet een riem kopen die goed is en stevig genoeg is om je camera vast te houden en er zelfs aan te kunnen trekken. Ik weet dat het misschien klinkt alsof het in veel gevallen te ver gaat, maar vaak helpt het om betere foto's te maken als er een riem aan de camera is bevestigd. Test de camera met de riem in een aantal bekende opnamehoudingen om er zeker van te zijn dat de lengte volledig comfortabel is.

En voor het geval je het nog niet wist, is dat kleine rubberen rechthoekige stukje op je camerariem (als je er een hebt) eigenlijk een oculairhoes voor als je foto's met een lange sluitertijd maakt. Verbazingwekkend genoeg wordt in de instructies nooit vermeld hoe je je camerariem het beste kunt bevestigen. Ik heb het over de zwarte riem die bij de meeste camera-aankopen wordt meegeleverd, versierd met het logo van de fabrikant.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *