Hoe heten camerariemen?

Een schouderriem is een camerariem die op twee bevestigingspunten aan je camera wordt bevestigd. Meestal worden ze aan de linkerboven- en rechtsboven van je camera bevestigd.

Hoe heten camerariemen?

Een schouderriem is een camerariem die op twee bevestigingspunten aan je camera wordt bevestigd. Meestal worden ze aan de linkerboven- en rechtsboven van je camera bevestigd. Elke DSLR- of spiegelloze camera wordt geleverd met een standaard schouderriem, dus dit soort draagoplossing is voor de meeste mensen de standaardoptie omdat het vertrouwd is. Dit is de riem die meestal in elke DSLR-camerakit zit.

Het draagt meestal de merknaam van de camera en is gemaakt van duurzaam synthetisch materiaal. Er is niets mis met deze riem, en het is wat ik jarenlang als hobbyist heb gebruikt. Als deze riem voor jou werkt, waarom zou je dan geld uitgeven aan een nieuwe? Als je riempjes leuk vindt en een vervanging nodig hebt, kun je ze kopen bij B%26H of een andere grote winkel. Als je voor lichtere camera's de voorkeur geeft aan een riem die zo stevig en gripvast is, maakt UpStrap een kleiner model voor lichtere afstandsmetercamera's, genaamd de UpStrap RF.

Het is hetzelfde, met een kleinere pad. Improve Photography heeft 17 camerariemen praktijkgericht getest en raadt de Peak Design Slide Strap aan. Deze riem is innovatief, comfortabel en duurzaam. Improve Photography is onze hoogste aanbeveling.

Je kunt een, twee of zelfs drie camera's vasthouden met aangepaste camerariemen, die aan je schouders of aan je middel hangen. Als je iemand bent die meestal vanaf een statief fotografeert, heb je daarvoor echt geen schouderriem op je camera nodig. Met de unieke snel instelbare schuifregelaar kun je je camera veilig aan je zijde houden om door drukte en krappe ruimtes te manoeuvreren — als je een foto wilt maken, hoef je alleen maar te trekken en te schuiven om de riem te verlengen. Zelfs na meer dan 10 jaar fotografie heb ik nog steeds geen enkel type riem gekozen voor mijn camera's.

Verderop in het artikel zal ik enkele opties bespreken om van een normale riem iets te maken dat op deze manier een camera kan dragen. Zoals je bij deze prijs zou verwachten, is de riem gemaakt van polyester en wordt hij geleverd met het basisbevestigingsmateriaal dat je op de meeste riemen ziet. Tarion lijkt al zijn camerariemen vintage esthetiek te geven, en ik vind de look en feel van deze camera erg mooi. Behalve het uiterlijk is het grootste verschil tussen deze riemen het gebied rondom waar de camera wordt bevestigd.

Ik raad deze riem niet aan voor mensen die de hele dag een camera op hun schouder gaan dragen. Deze combinatie maakt het mogelijk om de riem aan de statiefbevestiging van de camera te bevestigen, zodat de camera ondersteboven aan je middel hangt en vrij kan draaien terwijl je beweegt. Hoewel ik mensen er vaak aan herinner dat een schouderriem of draagdoek niet altijd nodig is, zou ik er nooit voor pleiten om helemaal niets op de camera te hebben. Het wordt geleverd met vier bevestigingslussen die je aan de riemlussen haakt en een statiefplaat die ook bij de riem wordt geleverd.

Hoe je ze ook gebruikt, de Non-Adjust-bandjes zijn enorm populair bij eigenaren van compacte en spiegelloze camera's. En als ik weet dat ik voornamelijk met één camera fotografeer, maar een achteruitrijcamera wil en deze niet aan een riem wil hangen, gebruik dan een Peak Design CapturePro met de Arca Plate. Ik gebruik ook de reservelijn die wordt bevestigd aan een van de zijriemhouders die normaal worden gebruikt voor nekriemen.

References

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *