Hoe knoop je de riem aan de camera vast?

Werk naar de camera toe en steek het losse uiteinde van de riem door de metalen lus van de camera. Steek vervolgens het losse uiteinde van de riem door de kleine sluiting die aan de riem is bevestigd.

Hoe knoop je de riem aan de camera vast?

Werk naar de camera toe en steek het losse uiteinde van de riem door de metalen lus van de camera. Steek vervolgens het losse uiteinde van de riem door de kleine sluiting die aan de riem is bevestigd. Trek de riem door de sluiting en trek deze naar beneden. Trek vervolgens een deel van de riem vanaf de bovenkant door de gesp om een lus te creëren.

Nu je camera klaar is, is het tijd om je riem klaar te maken voordat je deze aan je Canon-, Nikon- of Sony-camera bevestigt. De camerariemen voor schouder en nek zijn aan elk uiteinde voorzien van een nylon riem. Aan elke nylon riem zijn een gesp en een lus van plastic of rubber bevestigd die eruitziet als een korte mouw. Trek het losse uiteinde van de riem door de mouw en maak de gesp los.

De plastic gesp en hoes blijven nog steeds aan de camerariem bevestigd. Bevestig de riem stevig aan de oogjes van de camera. Als blijkt dat de riem wegglijdt, plaats de camera dan voorzichtig weer naar beneden en herhaal de bovenstaande stappen. Test de camera met de riem in een aantal bekende opnamehoudingen om er zeker van te zijn dat de lengte volledig comfortabel is.

De meeste camerariemen hebben een boven- en een onderkant, waarbij de bovenkant meestal voorzien is van merklogo's en de onderkant zorgt voor meer vulling voor comfort. Sommige kleinere camera's hebben alleen een kleine draaddoorvoer of kleinere nokken waaraan een riem met schroefdraad is bevestigd. Het proces op zich is helemaal niet moeilijk, je hoeft alleen maar te zoeken naar een paar dingen die je gemakkelijk over het hoofd kunt zien of negeren, en tegen de tijd dat je de camerariem zelf hebt geïnstalleerd, ben je klaar om te gaan en zullen er geen problemen zijn. Het is belangrijk om een minimum van 2,5 cm van de staart te behouden om ervoor te zorgen dat deze niet langzaam losraakt als je camerariem zwaar is.

Deze stap zorgt ervoor dat de hoeveelheid nylon band aan beide zijden van de schouder- of nekriem gelijk is. Als u een bestaande riem vervangt, verwijder deze dan en zorg ervoor dat de cameratogen schoon zijn en geschikt zijn voor de nieuwe riemen. De reden waarom je misschien je riem wilt verwijderen, is om je camera op een statief, in een onderwaterbehuizing of op een cardanische ophanging te bevestigen. Je moet een riem kopen die goed is en stevig genoeg is om je camera vast te houden en er zelfs aan te kunnen trekken.

Verbazingwekkend genoeg wordt in de instructies nooit vermeld hoe je je camerariem het beste kunt bevestigen. Ja, je kunt je lenzen veel sneller en onderweg verwisselen als je je camera met een riem gebruikt. Ik heb het over de zwarte riem die bij de meeste camera-aankopen wordt meegeleverd, versierd met het logo van de fabrikant. Als je voor een camerariem gaat, zul je je bovendien realiseren dat je hiermee je camera stabieler kunt vasthouden.

Het is belangrijk dat je camerariem helemaal plat is, zodat je geen lastige wendingen krijgt als je klaar bent.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *