Hoe maak je een camera vast?

Werk naar de camera toe en steek het losse uiteinde van de riem door de metalen lus van de camera. Steek vervolgens het losse uiteinde van de riem door de kleine sluiting die aan de riem is bevestigd.

Hoe maak je een camera vast?

Werk naar de camera toe en steek het losse uiteinde van de riem door de metalen lus van de camera. Steek vervolgens het losse uiteinde van de riem door de kleine sluiting die aan de riem is bevestigd. Trek de riem door de sluiting en trek deze naar beneden. Trek vervolgens een deel van de riem vanaf de bovenkant door de gesp om een lus te creëren.

Het is essentieel dat u uw camera op de taak voorbereidt voordat u begint met het bevestigen van uw camerariem van Canon, Nikon of Sony. Verwijder eventuele lenzen die al op de camera zijn bevestigd en plaats de camerabehuizing erop om de sensor te beschermen. Verwijder alle andere accessoires zoals flitsers, draadloze triggers en batterijgrepen. Bevestig de riem stevig aan de oogjes van de camera.

De reden waarom je misschien je riem wilt verwijderen, is om je camera op een statief, in een onderwaterbehuizing of op een cardanische ophanging te bevestigen. De meeste camerariemen hebben een boven- en een onderkant, waarbij de bovenkant meestal voorzien is van merklogo's en de onderkant zorgt voor meer vulling voor comfort. Steek de nylon riem door de gesp en volg het bestaande deel van de riem dat al door de gesp is geregen. Het is belangrijk om een minimum van 2,5 cm van de staart te behouden om ervoor te zorgen dat deze niet langzaam losraakt als je camerariem zwaar is.

Als de camera rechtop op het werkblad staat, is het belangrijk om de riem zo te plaatsen dat deze op de juiste manier zit. Als blijkt dat de riem wegglijdt, plaats de camera dan voorzichtig weer naar beneden en herhaal de bovenstaande stappen. Verbazingwekkend genoeg wordt in de instructies nooit vermeld hoe je je camerariem het beste kunt bevestigen. Deze stap zorgt ervoor dat de hoeveelheid nylon band aan beide zijden van de schouder- of nekriem gelijk is.

Als u een bestaande riem vervangt, verwijder deze dan en zorg ervoor dat de cameratogen schoon zijn en geschikt zijn voor de nieuwe riemen. Test de camera met de riem in een aantal bekende opnamehoudingen om er zeker van te zijn dat de lengte volledig comfortabel is. Sommige kleinere camera's hebben alleen een kleine draaddoorvoer of kleinere nokken waaraan een riem met schroefdraad is bevestigd. Als je je camera al een tijdje hebt en niet meer weet hoe je de riem hebt vastgemaakt, is het een goed idee om te controleren of alles in orde is.

Ik heb het over de zwarte riem die bij de meeste camera-aankopen wordt meegeleverd, versierd met het logo van de fabrikant.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *