Hoe lang moet de camerariem zijn?

Meet de riem - Neem een touwtje en leg dit om je nek. Meet met een liniaal de afstand van je nek tot het punt waar je de camera wilt laten rusten.

Hoe lang moet de camerariem zijn?

Meet de riem - Neem een touwtje en leg dit om je nek. Meet met een liniaal de afstand van je nek tot het punt waar je de camera wilt laten rusten. Net boven de taille zit er ongeveer 40 en een veel voorkomende, comfortabele pasvorm voor de meeste bandjes. Een riem van normale lengte is ontworpen voor bijna iedereen.

Deze zijn het beste om te gebruiken als nekriem of om over één schouder te hangen. Regular Length werkt ook goed als je van plan bent de camera over je hele lichaam te dragen, vooral als je minder dan 165 cm (5') lang bent. Om een comfortabele riem te vinden, moet je eerst nadenken over de breedte en dikte van de riem. Je wilt waarschijnlijk dikke, dikke riemen vermijden.

Een grote riem kan aan je haar trekken en je laten zweten. Over het algemeen moet de riem ongeveer 3 centimeter of 1 - 1,5 centimeter breed zijn, geef of neem een beetje naar eigen voorkeur. Er zijn mensen die beweren dat camerariemen niet zo belangrijk zijn en dat een mooie riem je geen goede fotograaf maakt. Het is waar dat een camerariem je fotografievaardigheden niet verbetert, maar een andere stijl van riem kan het fotograferen comfortabeler maken, beter aansluiten bij je opnamebehoeften of gewoon een modieus statement maken.

De belangrijkste reden om een nieuwe camerariem aan te schaffen, is om het langdurig dragen van uw camera comfortabeler en gemakkelijker op uw lichaam te maken. We hebben dit gedaan zodat je je riem op verschillende manieren kunt dragen, bijvoorbeeld als schouder- of nekriem, crossbody of zelfs als polsband. Dankzij een lange riem, zoals de Simple 40, past de camera in elke grootte van een fotograaf en is hij toch voldoende lang om de camera comfortabel naar je oog toe te tillen en uit te breiden. Ze hangen aan één schouder met de riem over je lichaam en sluit aan op je camera op de tegenoverliggende heup.

Landschapsfotografen kunnen in een mum van tijd overstappen van het dragen van hun camera aan de riem naar het monteren ervan op een statief. Deze uitgebreide gids bevat de verschillende factoren waarmee u rekening moet houden voordat u in een camerariem investeert. Als je merkt dat je meer een nekriem over je schouder draagt dan over je nek, kun je misschien beter een draagband kopen. Om veiligheidsredenen raden we altijd aan om een schouderriem te dragen, zodat de camera niet uit je bezit kan komen.

Door de riem lang te houden, kan de camera tegen de bovenkant van je heup zitten terwijl de lens naar beneden je been wijst. Met een verstelbare riem die zowel over je lichaam als over de schouder kan worden gedragen, kun je de camera dicht bij je lichaam houden. Misschien wil je bijvoorbeeld een langere riem als je een jas draagt in plaats van een kortere riem voor een t-shirt. Het maakt niet uit of je een professionele fotograaf bent of nog maar een beginner, er is een grote verscheidenheid aan camerariemen om aan al je behoeften te voldoen.

Uiteindelijk hangt het kiezen van de beste camerariem af van de grootte en het gewicht van je uitrusting, je lengte en het gewenste comfort dat je zoekt. De twee grootste nadelen van polsbanden zijn dat ze niet werken voor grotere DSLR-camera's en dat ze slechts één bevestigingspunt bieden.

camera straps

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *