Is de camerariem goed?

Dit laatste is misschien wel een van de beste camerariemen op de. Twee van onze favorieten zijn hun Legacy Neckstrap en hun Horween Chromexcel-band.

Is de camerariem goed?

Dit laatste is misschien wel een van de beste camerariemen op de. Twee van onze favorieten zijn hun Legacy Neckstrap en hun Horween Chromexcel-band. Dit laatste is misschien wel een van de beste camerariemen op de markt. Improve Photography heeft 17 camerariemen praktijkgericht getest en raadt de Peak Design Slide Strap aan.

Deze riem is innovatief, comfortabel en duurzaam. Improve Photography is onze hoogste aanbeveling. Een van de belangrijkste redenen waarom de meeste professionals nooit zonder riem kunnen worden opgemerkt, is dat het zware gewicht van hoogwaardige camera's over de schouders, borst en rug kan worden verdeeld. Camerariemen elimineren nek- en handpijn en zorgen ervoor dat u urenlang kunt werken.

De door de fabrikanten geleverde standaardriemen laten de camera bij de nek hangen, waardoor deze enigszins ineffectief is bij het verdelen van het gewicht. Aan de andere kant zijn speciale riemen zoals harnassen speciaal ontworpen om beter te voldoen aan de ergonomische behoeften van professionele fotografen. De Peak Design Slide-riem is zeker de meest veelzijdige van de vier. Het werkt goed met verschillende camera's in verschillende situaties, is supereenvoudig in te stellen, heeft een gemiddelde prijs en biedt de mogelijkheid om verbinding te maken met de cameranokken in plaats van op de statiefbevestiging.

Sterker nog, had neksteun en zakken met clips op de borst aan beide riemen waar de camera's in zaten. Ik herinner me de eerste keer dat ik een camerariem met snelsluiting gebruikte, en ik wist meteen dat ik nooit meer terug zou keren naar een situatie waarin ik die optie niet had. Het uiteinde van de pluchen fluwelen band is bevestigd aan een metalen beugel die is verbonden met het nylon gedeelte dat aan de camera is bevestigd. De MoneyMaker Solo is voorzien van een extra leren stabilisatieband die onder je oksel wordt vastgeklemd om de schouderriem op zijn plaats te houden terwijl je aan het fotograferen bent (zie onderstaande afbeelding).

Het wordt geleverd met vier bevestigingslussen die je aan de riemlussen haakt en een statiefplaat die ook bij de riem wordt geleverd. De riem zelf is licht, flexibel en goed ontworpen, met D-ringconnectoren die aan de riemnokken van je camera kunnen worden bevestigd. De Lincoln en Morgan lijken erg op elkaar, maar de Morgan heeft een beetje extra lengte als je van een langere camerariem houdt. De schouderriem is extra breed en ziet er bijna uit als een kleine hemdsmouw.

Volgens BlackRapid wordt de druk van je nek weggenomen en het cameragewicht gelijkmatig verdeeld. Dat gezegd hebbende, wedijvert hij met de kleine Peak Design Leash-riem als ultralichte optie die niet in de weg zit wanneer hij op een camera in een kleine tas wordt verpakt. Al met al biedt het een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, comfortabele en functionele nekriem voor de camera die ik niet zou aarzelen om aan te bevelen. Als u de camera over uw lichaam hebt geregen, kunt u zich vrij bewegen, terwijl u toch snel toegang hebt tot uw camera.

Of je de riem nu om je pols wikkelt of stevig over je triceps laat trekken, ze kunnen worden gebruikt als hulpmiddel om de camera te stabiliseren wanneer een statief niet haalbaar is. In feite gebruik ik deze riemen meestal om mijn zware Elinchrom-stroboscooppakketten mee te nemen, maar je zou ze zeker kunnen gebruiken met camera's in alle soorten en maten. De ankerriem is ook verkrijgbaar in verschillende maten, zodat je de lengte kunt kiezen die het beste bij jou en je spullen past, en is geschikt voor elke camera, van film- of DSLR-camera's tot spiegelloze camera's. Welke vintage, etnische patronen, stippen, strepen of andere gekke patronen je ook kiest, de onderkant van het sjaalgedeelte van de camerariem wordt met een stijlvol bruin lipje in lederlook aan de riem bevestigd.

Hoewel de riem geschikt is voor elke camera van formaat en stijl, vond ik dat ik de Peak Design Slide het leukst vond om te gebruiken met een onopvallende spiegelloze camera.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *