Wat is een goede lengte voor een camerariem?

De meest eenvoudige en waarschijnlijk de meest populaire camerariem is ongeveer 27-29 inch met enige instelbare lengte aan de zijkanten. Deze lengte is perfect voor fotografen die graag hun camera aan hun nek laten hangen tijdens het regisseren van een fotoshoot.

Wat is een goede lengte voor een camerariem?

De meest eenvoudige en waarschijnlijk de meest populaire camerariem is ongeveer 27-29 inch met enige instelbare lengte aan de zijkanten. Deze lengte is perfect voor fotografen die graag hun camera aan hun nek laten hangen tijdens het regisseren van een fotoshoot. Een riem van normale lengte is ontworpen voor bijna iedereen. Deze zijn het beste om te gebruiken als nekriem of om over één schouder te hangen.

Regular Length werkt ook goed als je van plan bent de camera over je hele lichaam te dragen, vooral als je minder dan 165 cm (5') lang bent. Pas het aan wat voor jou werkt, er is geen 'vaste' lengte. Ik denk dat het afhangt van welke lens ik heb om je de waarheid te vertellen. Ik wissel er niet van, ik heb een goede lengte gevonden die voor iedereen goed werkt.

Ik heb de Leica COOPH-riem, 126 cm. Voor mij is het de perfecte lengte. Deze zijn zo veelzijdig omdat je ze aan je riem kunt laten hangen of als je een cameratas bij je hebt, hij ook aan je tasriem kan worden bevestigd. Merken zoals Capturing Couture en Artisan %26 Artist bieden mooie, goed gemaakte camerariemen van materialen zoals leer, zijde, sjaals, gebreide stof, enz.

Ik had de standaard nekriem gebruikt die bij mijn camera werd geleverd en mijn nek kon het gewicht al die uren gewoon niet aan. Kies een langere riem als je van plan bent de camera over je lichaam te dragen en je meer dan 165 cm lang bent. Als de schroef losraakt, valt de camera ongeveer 2 centimeter, totdat de grenzen van deze veiligheidsriem zijn bereikt. Als je niet precies ziet wat je zoekt in kant-en-klare camerariemen, overweeg dan om een riem op maat voor je te laten maken.

Landschapsfotografen kunnen in een mum van tijd overstappen van het dragen van hun camera aan de riem naar het monteren ervan op een statief. Het is ook permanent op mijn camera bevestigd omdat het uit- en aanzetten een hele klus is, dus het zit in de weg als ik op een statief zit en ik ruil hem nooit in voor een kleinere polsband. Ik heb onlangs een Fujifilm X-100T Black gekocht en was op zoek naar een fatsoenlijke camerariem en deze viel me op. En als ik weet dat ik voornamelijk met één camera fotografeer, maar een achteruitrijcamera wil en deze niet aan een riem wil hangen, gebruik dan een Peak Design CapturePro met de Arca Plate.

Dankzij een lange riem, zoals de Simple 40, past de camera in elke grootte van een fotograaf en is hij toch voldoende lang om de camera comfortabel naar je oog toe te tillen en uit te breiden. Het extra voordeel van een op maat gemaakte camerariem is dat u de materialen vooraf kunt inspecteren om precies te weten wat de kwaliteit en het gevoel ervan zijn voordat u ze koopt. Ik ben 5'7 en ik heb een riem met 50 touwen gekocht omdat ik het leuk vind dat de camera onder mijn middel zit - een beetje zoals een schoudertas met schoudertas. Ik fotografeer veel evenementen met autoshows en ik merk dat het feit dat ik de camera's naar voren en naar achteren kan bewegen, me helpt om door krappe plekken te manoeuvreren zonder mijn camera's of voorwerpen omhoog te slaan.

Wat ik het leukst vind aan het ontwerp van de draagband, is dat de camera mooi achter mijn heup past, zodat deze op natuurlijke wijze met mijn linkerhand kan worden vastgehouden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *