Wat is het rubberen ding op de canonriem?

Uw Canon DSLR heeft een handig hulpmiddel op de riem dat waarschijnlijk onopgemerkt is gebleven. PetaPixel wijst erop dat het kleine rubberen dingetje (bij gebrek aan een betere term) op de riem die bij je Canon-camera werd geleverd, een oculairhoes is die voorkomt dat er licht in de zoeker lekt.

Wat is het rubberen ding op de canonriem?

Uw Canon DSLR heeft een handig hulpmiddel op de riem dat waarschijnlijk onopgemerkt is gebleven. PetaPixel wijst erop dat het kleine rubberen dingetje (bij gebrek aan een betere term) op de riem die bij je Canon-camera werd geleverd, een oculairhoes is die voorkomt dat er licht in de zoeker lekt. De kleine rubberen rechthoek werd in feite als onderdeel van de riem meegeleverd om te voorkomen dat licht de zoeker binnendringt. In samenwerking met DIY Photography toont fotograaf Bassam Sabbagh het gebruik ervan in een korte video.

Als je een Canon hebt en hun riem gebruikt. Heb je je ooit afgevraagd wat dat kleine rubberen dingetje aan het uiteinde van de riem is? Dat heb ik gedaan, en ik gebruik niet eens een Canon. Het blijkt dat dit kleine rubberen dingetje een pet is. En niet alleen een dop, het wordt gebruikt om de zoeker te blokkeren, zodat er geen lichtlekken en fakkels zijn.

Het is handig als je extra lang bezig bent en's nachts vallende sterren verlicht. Hartelijk dank aan Bassam Sabbagh voor het delen van deze tip. In samenwerking met DIY Photography voor een recente video legt Sabbagh uit dat dit mysterieuze stuk rubber eigenlijk een pet is. Het is met name een kap om over de zoeker te plaatsen, zodat er geen lichtlekken of onverwachte fakkels ontstaan bij het maken van een opname met een lange belichtingstijd of time-lapse.

Je gebruikt het om de zoeker af te dekken als je hem niet gebruikt. Gebruik om de oogkap van de zoeker ermee te vervangen. De oculairkap fungeert als een barrière en voorkomt dat er vreemd licht in de zoeker komt. Als dit eenmaal op zijn plaats is, mag de camera niet worden beïnvloed door ander licht dan dat dat dat de lens binnendringt.

Ik weet dat de meeste fotografen meestal een camerariem van een tweede of derde partij kopen om het gebruik van het zwarte %26 rode vakmanschap van Canon te verdringen, maar deze truc kan je misschien helpen. Het is misschien tijd om je originele Canon-camerariemen uit die stoffige doos van de fabrikant te halen, vooral voor reis- en landschapsfotografen. Hier is een leuke korte tip over je standaard Canon-camerariem in de doos waarvan je waarschijnlijk niet op de hoogte was. Op de Canon EOS Digital-riem die bij mijn XTi werd geleverd, zit een rubberen ding dat ongeveer 2,5 cm lang is en slechts een fractie breder dan de riem.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *