Zijn riemen met een piekontwerp de moeite waard?

De Peak Design Slide- en Slide Lite-bandjes zijn de beste camerariemen die we tot nu toe hebben gebruikt Ze zijn niet perfect, maar ze zijn dichtbij. De riemen zijn mooi ontworpen en gebouwd, snel aan te passen en snel van de camera te verwijderen.

Zijn riemen met een piekontwerp de moeite waard?

De Peak Design Slide- en Slide Lite-bandjes zijn de beste camerariemen die we tot nu toe hebben gebruikt Ze zijn niet perfect, maar ze zijn dichtbij. De riemen zijn mooi ontworpen en gebouwd, snel aan te passen en snel van de camera te verwijderen. Ik zou zeggen dat het de moeite waard is. Ik hou wel van de snelle ontgrendeling en het gemak waarmee het anker eraf kan worden gehaald.

De riem zit redelijk comfortabel bij mijn Leica M, maar ik zou voor de grotere maat kiezen voor grotere opstellingen. Ik fotografeer normaal gesproken niet met bandjes, tenzij het een hele dag is of als ik ga wandelen en fietsen. Als je in de gaten houdt, heeft Peak een officiële eBay-winkel waar ze hun gereviseerde item met korting verkopen. Het is het waard, maar waar gebruik je het mee? De Leash is ideaal voor zeer lichte opstellingen of om te gebruiken als riem voor de Field Pouch, Range Pouch of CaptureLens.

Als je eenmaal aan zwaardere dingen bent begonnen, zoals spiegelloos, is Slide Lite de juiste keuze. Voor zwaardere opstellingen zoals DSLR's, Slide Strap. Een van de andere recente updates van de Slide-riemserie bevat een siliconen rubberen grip, die is ingebouwd om te voorkomen dat de riem van je lichaam glijdt als je hem als schouderriem gebruikt. Na een paar jaar gebruik te hebben gemaakt van de Slide-camerariemen, gebruik ik nu de kleinere, lichtere Leash op mijn Sony a7 III.

Elke camerariem wordt oncomfortabel, en in eerste instantie was dit een van mijn zorgen toen ik hem begon te gebruiken. Prachtige combinaties zoals wijn en kaas, zout en peper, Han en Chewbacca, en het beste van alles: een camera en een riem. Bepaalde bandjes passen beter bij bepaalde camera's dan andere, maar ze zijn op het eerste gezicht niet altijd gemakkelijk van elkaar te onderscheiden. Investeren in een kwaliteitsband is een serieuze stap die je kunt nemen om te voorkomen dat je camera op de grond valt en dat je apparatuur kapot gaat, wat veel meer kost.

Voor mij was de Leash oorspronkelijk meer een secundaire camerariem om te gebruiken toen ik een lichtere, minder omvangrijke optie nodig had voor mijn Slide and Slide Lite, maar hij heeft meer tijd aan mijn Sony a7 III besteed dan ik had verwacht. Gebruik deze set om elke standaard camerariem die je al hebt aan te passen aan het gebruiksvriendelijke Peak Design anchor link-systeem. Daarom is het verstelsysteem op de Peak Design Slide- en Slide Lite-camerariemen zo handig. Ik weet zeker dat jullie fotografen allemaal het moeizame proces hebben doorgemaakt om een camerariem te vinden.

Om de camerariem langer en korter te maken, hoef je alleen maar een snelle beweging van de aluminium afstellers met sneltrekbare aluminium en een lichte trekhaak aan de riem te maken. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar het opnieuw inrijgen van de typische camerariem kan martelend zijn, en als je de camerariem ongelijkmatig verstelt of per ongeluk te lang of te kort maakt, veel succes. Als je geen camerariem in papa-bod-stijl wilt en je altijd al iets hebt gewild dat vrij strak en slank is, dan is dat waar de Peak Design Leash sierlijk de kamer binnenkomt. Als je niet iemand bent die grote tassen meeneemt of als je een stevigere camerariem nodig hebt voor je camera, dan voldoet de Peak Design Leash heel gemakkelijk aan de vereisten die je hebt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *