Waarom een camerariem gebruiken?

Een van de belangrijkste redenen waarom de meeste professionals nooit zonder riem kunnen worden opgemerkt, is dat het zware gewicht van hoogwaardige camera's over de schouders, borst en rug kan worden verdeeld. camerariemen elimineren nek- en handpijn en zorgen ervoor dat u urenlang kunt werken.

Waarom een camerariem gebruiken?

Een van de belangrijkste redenen waarom de meeste professionals nooit zonder riem kunnen worden opgemerkt, is dat het zware gewicht van hoogwaardige camera's over de schouders, borst en rug kan worden verdeeld. camerariemen elimineren nek- en handpijn en zorgen ervoor dat u urenlang kunt werken. Een riem is een onmisbaar camera-accessoire. Riemen zorgen voor beveiliging van je camera, zelfs als deze in gebruik is.

Je hele camera-ensemble wordt veiliger, gemakkelijker mee te nemen en als je Popov Leather stijlvoller wilt rocken. Camerariemen bieden je veiligheid en zekerheid, maar ze zijn niet altijd comfortabel en kunnen in de weg zitten. De foto-experts van Stack Exchange geven advies over of je een riem nodig hebt en presenteren enkele alternatieven. Wanneer de camera aan je pols bevestigd is het geen probleem om de camera op en van een statief te zetten of je armen volledig uit te strekken voor een opname, terwijl je camera veilig blijft.

Zelfs met je riem eraan, wil je waarschijnlijk meestal je hand op je camera houden. Met al het draaien van de camera tijdens een bruiloft, heb ik de camera van de draagband laten halen, maar de back-uplijn ving hem op. Ik fotografeer veel evenementen met autoshows en ik merk dat het feit dat ik de camera's naar voren en naar achteren kan bewegen, me helpt om door krappe plekken te manoeuvreren zonder mijn camera's of voorwerpen omhoog te slaan. Wat ik het leukst vind aan het ontwerp van de draagband, is dat de camera mooi achter mijn heup past, zodat deze op natuurlijke wijze met mijn linkerhand kan worden vastgehouden.

Het extra voordeel van een op maat gemaakte camerariem is dat u de materialen vooraf kunt inspecteren om precies te weten wat de kwaliteit en het gevoel ervan zijn voordat u ze koopt. Merken zoals Capturing Couture en Artisan %26 Artist bieden mooie, goed gemaakte camerariemen van materialen zoals leer, zijde, sjaals, gebreide stof, enz. Om te fotograferen bevindt de linkerhand zich in de natuurlijke positie om de camera vanaf de onderkant vast te pakken (nog een voordeel van het niet gebruiken van het statiefgat) en het is eenvoudig om til de camera naar je gezicht en breng je rechterhand naar de sluiterknop. Ik gebruik meestal een standaard Tamrac N-45 gevoerde leren riem voor mijn spiegelreflexcamera's, omdat ik tegenwoordig meestal maar één camera gebruik.

In tegenstelling tot cameratassen, waar ik bijna altijd voor een doe-het-zelf-aanpak kies, raad ik de meeste mensen aan om een stevige riem te kopen die *precies* doet wat ze willen. Cameratrilling verwijst naar de onbedoelde handbewegingen die je camera doen rammelen wanneer je een foto maakt. Voor Nikon-gebruikers die batterijgrepen op hun camera gebruiken en manfrotto- of arca swiss statieven gebruiken, hebben ze beide platen beschikbaar waarmee de riem aan de onderkant van de camera kan worden bevestigd. De polsband van Peak Designs is prima als je een CSC-camera hebt en gewoon persoonlijke en reisfoto's maakt.

De twee grootste nadelen van polsbanden zijn dat ze niet werken voor grotere DSLR-camera's en dat ze slechts één bevestigingspunt bieden. Je gezicht, handen en camera kunnen dus allemaal dicht bij elkaar staan. Zachte wendingen zijn alles wat je nodig hebt om spanning op te wekken en je camera te stabiliseren. Bij langere riemen gebruiken fotografen verschillende grepen om de riem aan het ene uiteinde vast te drukken, terwijl ze de camera aan het andere uiteinde wegtrekken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *