Wat is het verschil tussen een ratelriem en een nokkenriem?

Ratelriemen zijn sterker, maar nokkengespen zijn gemakkelijker te gebruiken. Maar soms werkt een van beide banden prima.

Wat is het verschil tussen een ratelriem en een nokkenriem?

Ratelriemen zijn sterker, maar nokkengespen zijn gemakkelijker te gebruiken. Maar soms werkt een van beide banden prima. Dan gaat het om persoonlijke voorkeur. Een e-track-ratelriem kan aanzienlijk strakker worden aangedraaid dan een e-track-riem met nokgesp.

Bij een ratelbeweging wordt gebruik gemaakt van hefboomwerking en kracht om de riem erg strak te trekken. Door de strakkere spanning zijn de spanbanden voor e-track beter geschikt voor het vastzetten van grote, zware ladingen. E-track-ratelriemen hebben een maximale werkbelasting en breuksterkte dan e-track-nokgespriemen. Het belangrijkste verschil tussen een ratelriem en een nokkenriem is de manier waarop de riem op zijn plaats wordt gehouden.

Met een ratelriem kan de riem strak worden vastgemaakt om het voorwerp vast te houden en vervolgens als zodanig worden achtergelaten totdat het weer nodig is. Een vastzittende nokkenriem moet meestal worden verwijderd of losgemaakt wanneer deze niet nodig is, aangezien deze riemen zijn ontworpen voor permanente bevestiging rond voorwerpen om ervoor te zorgen dat ze veilig blijven tijdens transport. Nokkengespen en ratelriemen zijn de meest populaire riemen, maar er zijn verschillen tussen de twee die je kunnen helpen beslissen welke het beste bij je werk past. Zoals bij alle soorten riemen, worden eventuele risico's bij het gebruik en het verplaatsen van voorwerpen tot een minimum beperkt als u ze controleert voordat u ze gebruikt en verplaatst, terwijl u ze vastzet met een andere ratelriem of nokkenriem.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *